7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Chilli con carne

Název Množství a jednotka
hovězí maso mleté 500 g
fazole v chilli omáčce 2 plechovky
rajčata loupaná krájená v plechovce 1 plechovka
cibule 1 ks
česnek 5 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: mexická
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, které překrájíme na menší kousky a orestujeme dozlatova. Hned po vložení masa na pánev a celou dobu, než se maso opeče, vidličkou oddělujeme od sebe kousky masa a promícháváme, aby se nespekly velké kusy dohromady. Přidáme 3 stroužky česneku, který jsme nasekali nadrobno, promícháme, přidáme plechovku loupaných krájených rajčat (případně spařené a oloupané 3 rajčata nakrájené na kostky), nakrájenou papričku, podlijeme naběračkou vývaru (vroucí vody) a podusíme tak dlouho, až se rozvaří rajčata, asi čtvrt hodinky. Osolíme, přidáme plechovku chilli fazolí v nálevu, 2 kostičky hořké čokolády, povaříme a dochutíme utřeným česnekem, pepřem, římským kmínem, případně solí.

Tip:
Místo čokolády můžeme přidat lžíci cukru. Papričku můžeme použít buďto chilli pro velmi ostrý pokrm, nebo kozí/beraní rohy, dávám maximálně dvě, úplně to stačí.


 


RECEPTY

Jahodový koktejl z mléčného baru

Postup: Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového... zobrazit recept

RECEPTY

zapečená brokolice s vejci a bramborama

Postup: Uvaříme si brambory do poloměkka (ve slupce) a pokud máme zbylé z už... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...